ecoASEMAT avoinna kolmena lauantaina syyskuussa

Kaikki ecoASEMAMME ovat avoinna 16.9., 23.9. ja 30.9.2023 klo 10-14

Lapecon ylläpitämät ecoASEMAT palvelevat syyssiivousten jätekuormien tuonnissa normaalien aukioloaikojensa lisäksi kolmena lauantaina 16.9., 23.9. ja 30.9.2023 klo 10–14. Sallan ecoASEMA palvelee normaalistikin jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina, joten asema on syyskuussa avoinna peräti neljänä lauantaina.  

Mikä jäte on maksullista?

Jätehuollon perusmaksua vastaan kotitalouksilla on käytössään ecoASEMILLA ilmaisraja maksullisille jätteille. Isoilla asemilla Ivalossa, Kemijärvellä, Kittilässä ja Sodankylässä ilmaisraja on 700 kg mitä tahansa maksullista jätettä vuodessa. Pienillä asemilla ei ole käytössä ajoneuvovaakaa, vaan jätteet arvioidaan tilavuuden mukaan. Pienten asemien ilmaisraja on 3 kuutiota (m3) vuodessa.

Vastaanotettavien jätelajien valikoima vaihtelee asemittain. Kaikilla asemilla vastaanotetaan kotitalouksien pienkuormia sekalaisia rakennusjätteitä ja kodin rikkinäisiä huonekaluja. Jokaisella asemalla on vastaanotto myös poistotekstiileille ja käytöstä poistetuille sähkölaitteille. Asemakohtaiset tiedot voi tarkistaa:  lapeco.fi/yhteystiedot/ecoasemat.

Jotkut jätelajit vastaanotetaan kotitalouksilta aina maksutta. Tällaisia ovat esimerkiksi vaaralliset jätteet kuten jäteöljyt ja maalit, poistotekstiilit, sähkö- ja elektroniikkaromu, romumetalli, puutarhajäte, pahvi ja kartonki, pintakäsittelemätön puujäte sekä pakkauslasi.

Asemilla vastaanotetut jätteet hyödynnetään pääosin uusien tuotteiden raaka-aineena tai energiana ekovoimalaitoksessa. Vain vähäinen määrä hyödyntämiskelvottomia ja palamattomia jätteitä loppusijoitetaan kaatopaikalle.

Kilpisjärven ecoASEMAA elokuussa 2023.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi