Välty maksulliselta hukkanoudolta huolellisilla lumitöillä

Lunta riittää Lapissa. Lapeco haluaa muistuttaa, että jäteastioiden talvikunnossapitovastuu on kiinteistön haltijalla. Jätehuoltomääräysten mukaan lumen auraus ja liukkaiden torjunta on hoidettava siten, että jäteastioiden siirtäminen ja tyhjentäminen on turvallista. 

Kuljettajan työtehtäviin ei kuulu lumitöiden tekeminen. Kuljettajan on päästävä esteettömästi tyhjentämään astia, jonka ympäriltä lumityöt on valmiiksi tehtynä jätteen haltijan toimesta. Syväkeräysastioiden ollessa kyseessä, kuljettajan on päästävä kiertämään astia viimeistään asentaessaan isoa kantta takaisin astiaan. Esimerkiksi alla olevan kuvan syväkeräysastian kannen takaisin laittaminen aiheuttaisi suuren vaaran astiaan tippumisesta. Lumityöt tulee siis tehdä kokonaan astian ympäriltä turvallisen ja sujuvan työn onnistumiseksi.

Mikäli astiantyhjennys ei ole turvallista, astiaa ei voida tyhjentää. Tällaisessa tilanteessa asiakkaalta joudutaan kuitenkin laskuttamaan hukkanouto.  Hukkanojutojen lisäksi tekemättömät lumityöt aiheuttavat resurssien tuhlausta tyhjennysreittien suunnittelussa. Tekemällä lumityöt huolellisesti jäteastiasi ympäriltä varmistat, että astiasi voidaan tyhjentää, säästyt hukkanoudosta aiheutuvista kuluista ja olet mukana edistämässä tehokasta ajojärjestelyä.

Onneksi aurinko jo paistaa. Lumet ei ihan hetkessä sula, mutta ainakin lumitöitä on mukavampi auringonpaisteessa tehdä. Eikun kolaan käsiksi ja Lapecon urakoitsijoiden kuljettajat kiittävät.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi