Vaaratilanne ekopisteen tyhjennyksen yhteydessä

Painepakkaukset saa laittaa ainoastaan täysin tyhjinä metallinkierrätykseen. Painetta sisältävät pakkaukset, kuten aerosoli- tai kaasupullot, aiheuttavat vaaraa jäteastian tyhjennyksessä ja jätteen käsittelyssä. Paineelliset pakkaukset on aina pidettävä erillään ja lajiteltava vaarallisiin jätteisiin.
Lapecon Kilpisjärven ekopisteen tyhjennyksessä sattui tänään vaaratilanne jätteenkuljettajalle, kun painepullo aiheutti räjähdyksen ja pienen tulipalon ekopisteellä. Räjähdyksen aiheutti metallinkierrätysastiaan laitettu painetta sisältänyt pullo.

Lapeco muistuttaa lajittelun huolellisuudesta. Tyhjä painepullo, joka ei hölsky eikä korkista painettaessa suhise, käy metallinkeräykseen. Mutta jos vähänkään epäröit, vie pullo maksutta vaarallisten jätteiden keräykseen ecoASEMALLE.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi