Renkaaton jäteastia ei kelpaa

Renkaaton jäteastia on tyhjennysauton kuljettajalle työturvallisuusriski, eikä se myöskään ole jätehuoltomääräysten mukainen. 

Renkaattomia jäteastioita joudutaan vetämään tyhjennysauton lähelle. Jätettä täynnä oleva, jopa 600-litrainen astia, on liian painava ihmisvoimin ilman renkaita siirreltäväksi ja voi aiheuttaa kuljettajalle loukkaantumisvaaran. 

Jätehuoltomääräysten mukaan jäteastian tulee olla renkaallinen ja taruntakahvoilla sekä kannella varustettu. Jäteauton kuljettajalla ei ole velvollisuutta tyhjentää määräysten vastaista jäteastiaa. 

Pyytäisimme asiakkaitamme ystävällisesti korjaamaan mahdolliset puutteet jäteastioissa, jotta sovitussa tyhjennysaikataulussa voidaan pysyä. Asiakaspalvelumme auttaa jäteastoihin liittyvissä pulmissa.Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi