Asiavirheitä 14.8. ilmestyneessä Lapin Kansan jutussa

Tänään ilmestyneessä ecoNOUTOA käsittelevässä Lapin Kansan jutussa oli asiavirheitä. Juttu on julkaistu lehden nettisivustolla sekä lyhennettynä versiona lehdessä. Lapeco pyysi lehteä korjaamaan asiavirheet ja lehti muokkasi nettisivuilla julkaistua juttua klo 13.
Lehti kirjoitti, että ekomaksua vastaan jäteasemalle saa viedä 500 kiloa vaarallista jätettä vuodessa. Vaarallisen jätteen osalta ei kuitenkaan ole vuosikilorajaa, vaan se kuuluu jätejakeisiin, joita kotitaloudet saavat tuoda jäteasemille ekomaksua vastaan ilman erillistä veloitusta.

Lapeco haluaa tuoda esiin sen, että vaikka painetun lehden jutussa sitä ei tuotu ilmi, kattaa ekomaksut muitakin palveluita, kuin ecoNOUDON. Ekomaksuilla rahoitetaan kunnalle lain mukaan kuuluvia jätehuoltotehtäviä, joita ovat mm. tuottajien kierrätyspisteitä täydentävän ekopisteverkoston ylläpito, vaarallisten jätteiden kerääminen, jäteasemien palvelut, neuvonta ja tiedotus, jätehuollon viranomaistehtävien hoito sekä jäterekisterin ylläpitäminen.

Ekomaksua 
vastaan asiakkaamme saavat viedä jäteasemille vaaralliset jätteet, romuautot, kartongit, puutarhajätteet, lasia, metallia, puhdasta ja käsiteltyä puuta, lajiteltua rakennusjätettä (500kg / vuosi) sekä polttokelvotonta jätettä (200kg / vuosi). 

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi