Kotitalouksien muovipakkausten keräys laajeni Pyhätunturin ekopisteelle

Kotitalouksien muovipakkaukset saa kierrätettyä nyt myös K-market Pyhäntähden ekopisteellä 

Lapin jätehuolto kuntayhtymä Lapeco sekä Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy täydensivät kotitalouksien muovipakkausten keräysverkostoa Pyhätunturin K-market Pyhäntähden piha-alueella olevalle ekopisteelle. Pisteelle lisättiin jätepuristin muovipakkauksille. Muovipakkausten keräystä on toivottu tunturikeskukseen pitkään, sillä lähimmät kotitalouksien muovipakkausten keräyspisteet sijaitsivat aiemmin Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Pyhätunturin ekopisteellä myös kartonkipakkausten lajittelu paranee, sillä aiemmin käytössä ollut keräysastia vaihdettiin jätepuristimeen. Keräysvälineen päivityksen ansiosta keräyskapasiteetti kasvaa, kun pakkaukset puristetaan pieneen tilaan sähkökäyttöisellä jätepuristimella.

Tunturikeskuksen mökeissä syntyneiden jätteiden lajittelun voi hoitaa omatoimisesti ekopisteiden kautta. Ekopisteverkoston täydennyksen yhteydessä vuokrattavien mökkien jätehuolto-ohjeistus kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa päivittää vastaamaan nykytilannetta. Lapeco ja RINKI muistuttavat, että ekopisteille saa toimittaa vain lajitteluohjeiden mukaisesti lajiteltuja kotitalouksien jätteitä.

Lisätietoja:

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä
Käyttöpäällikkö Janne Vuolli
puh. 0400 279 165
janne.vuolli(at)lapeco.fi     

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Sopimusasiamies, Taneli Lumiaro
puh. 045-663 4343
taneli.lumiaro(at)rinkiin.fi

 

Faktoja

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Rinki toimii yhteistyössä pakkausalan tuottajayhteisöjen kanssa ja vastaa siitä, että pakkausten kierrätys ja tuottajavastuu toimii helposti ja kustannustehokkaasti.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen ja julkishallinnollisten kiinteistöjen jätehuollon palvelutehtäviä yhdeksässä Lapin kunnassa. Toimialue kattaa Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kittilän, Muonion, Pelkosenniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän kunnat. 

Lapecon alueella on yhteensä 130 ekopistettä, joihin kuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat voivat tuoda lajitellut hyötyjätteensä. Suurimmalla osalla pisteistä kerätään paperia, pakkauslasia ja metallia. Joillakin pisteillä kerätään myös kartonkia ja pahvia. Jokaisessa kunnassa vähintään yhdellä ekopisteellä kerätään myös muovipakkauksia. 

Osa ekopisteistä on Lapecon ylläpitämiä, osa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ylläpitämiä ja jotkin Lapecon ja eri tuottajayhteisöjen yhteisiä. Tarkempia ekopistekohtaisia tietoja löytyy ekopisteiden astioiden merkinnöistä sekä verkosta osoitteesta www.kierratys.info

Ekopisteet eivät ole tarkoitettu yritystoiminnassa syntyville hyötyjätteille.

Jätteiden lajitteluohjeita löytyy verkosta osoitteista www.rinkiin.fi ja lapeco.fi/jateneuvonta/lajitteluohjeet


Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi