Vaaratilanne jätteenkeräyksessä

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla metallinkeräysmolokin tyhjennyksen yhteydessä sattui vakava vaaratilanne, kun jäteauton kourussa syttyi tulipalo. 
Tulipalon aiheuttajaksi epäillään perämoottorin tankkia tai ruohonleikkuria, joista ainakin toiseen oli todennäköisesti jätetty polttoainetta. Kuljettajan ripeän toiminnan ansiosta suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Haluamme ystävällisesti muistuttaa, että polttoainetta sisältävät tavarat ja vaaralliset jätteet eivät kuulu molokkiin, sillä ne voivat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Metallinkeräyssäiliöt on tarkoitettu ainoastaan pakkausmetallin kierrätykseen ja kaikkien metallijätteeseen laitettavien astioiden on oltava paineettomia ja tyhjiä. Ekopisteisiin sopimattomat tavarat, kuten esimerkiksi polkupyörät, kuivaustelineet ja maalipurkit, voi toimittaa ecoKIERROKSELLE tai ecoASEMALLE.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi