Tervetuloa vastaamaan kyselyyn kotitalouksien pakkausjätteiden lajittelusta!

Kysely koskee Lapecon toiminta-alueen kotitalouksissa muodostuvan pakkausjätteen lajittelua kierrätettäväksi.

Kyselyn myötä pyritään selvittämään mitkä tekijät vaikuttavat alueen asukkaiden lajittelukäyttäytymiseen tällä hetkellä ja tulevaisuudessa sekä mistä tietoa lajittelun tueksi haetaan.

Kyselyyn vastaaminen vie 2 – 5 minuuttia. Kysely toteutetaan anonyymisti.

Linkki kyselyyn https://link.webropolsurveys.com/S/8679761F76E4D5D5

Mitä on pakkausjäte? Pakkausjätettä on kaikki käytöstä poistettava materiaali, joka on toiminut tuotteen pakkauksena. Kyselyssä tarkasteltavia pakkausjätejakeita ovat lasi-, metalli-, muovi- ja kuitupakkaukset (kartonki ja paperi). Esimerkkejä: lasinen säilykepurkki, metallinen maalipurkki, pakkausten solumuovi ja paperinen jauhopussi.

Mitä on lajittelu? Lajittelulla tarkoitetaan kierrätettävien materiaalien, kuten pakkausjätteen, erottelua lajiltaan eri jakeisiin, jotta materiaalit voidaan kierrättää ja uudelleenkäyttää.

Kyselyn vastausaika on 20.02.-03.03.2024.

Lämmin kiitos kaikille vastaajille!

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi