Räjähteet vastaanottaa poliisi

Löytyikö perikunnan irtaimistosta panoksia tai räjähteitä? Miten niistä pääsisi eroon?
Perikuntien irtaimistojen suursiivouksen yhteydessä tai vaikkapa metsässä samoillessaan saattaa löytää itsensä tilanteesta, johon ei ole osannut varautua. Yhtäkkiä edessä onkin vanhoja räjähteitä, muttei tietoa, miten niistä voisi hankkiutua turvallisesti eroon.

Luvattomat aseet, panokset, ammukset, nallit ja räjähteet tulee luovuttaa poliisille. Niiden käsittelyssä ja kuljetuksessa on myös omat määräyksensä. Tilanteessa, jossa yksityinen henkilö on löytänyt edellä mainittuja tuotteita, Lapin Jätehuolto kuntayhtymä ohjeistaa ottamaan yhteyttä poliisiin saadakseen jatko-ohjeet turvalliseen toimintaan. Joskus jopa siirtelyä ja liikuttelua kannattaa välttää silloin kun kyse on vanhoista tai ulkomuodoltaan epäilyttävistä räjähteistä. Joissakin tapauksissa räjähteet kuten esimerkiksi vanhat nallit ovat voineet ajan saatossa herkistyä ja jo varovainenkin liikuttelu saattaa aikaansaada räjähdyksen.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä ei vastaanota, käsittele tai kuljeta räjähteitä, ilotulitteita, ruutia, panoksia, ammuksia tai vastaavia tuotteita. Otathan sellaisia löytäessäsi aina yhteyttä paikalliseen poliisiin.

Poliisin nettisivuilta löytyy yleistä ohjeistusta räjähteiden vastaanotosta: https://www.poliisi.fi/luvat/luvattomat_ampuma-aseet_ja_rajahteet

TUKES ohjeistaa ilotulitteiden, ruudin ja räjähteiden säilyttämisestä ja varastoinnista: https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/rajahteet-ilotulitteet-patruunat-ja-ruuti


Ystävällisesti

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä, Lapeco
Osa puhdasta LappiaLapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi