Pakkaset, lumi ja liukkaus voivat vaikuttaa merkittävästi jäteastioiden tyhjennyksiin

Toimialueellamme Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä pakkaset saattavat kiriä niin huomattaviin lukemiin, ettei jätteenkuljetuskalustoa pysty käyttämään.

Kovimmilla pakkasjaksoilla jäteastioiden tyhjennykset saattavat siirtyä muutamia päiviä eteenpäin normaalista tyhjennyspäivästä. Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Mikäli tuot jäteastian erikseen tyhjennyspaikalle, pyydämme mahdollisuuksiesi mukaan pitämään astiaa paikalla muutamia päiviä pidempään.

 

Muistathan lumityöt ja liukkauden torjunnan?

Runsas lumentulo ja teiden sekä piha-alueiden liukkaudet voivat olla ongelmaksi jätteenkuljetukselle tai jopa pahimmillaan estää jäteastian tyhjennyksen. Jäteauto ei välttämättä pääse perille, mikäli tie on auraamatta. Liukkaalla kelillä jätteenkuljettajan huolena on myös mahdollisuus suuren ja raskaan ajoneuvon suistumisesta ojaan.

Huolehdithan, että jäteastiallesi olisi esteetön pääsy runsaasta lumentulosta huolimatta ja että jäteastian läheisyys on liukkaiden kelien aikana hiekoitettu? Yhdessä onnistumme!

Kuvassa luminen syväkeräyssäiliö.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi