Opas yrityksen jätehuollon järjestämisestä Lapecon kanssa (TSV-sopimus)

Yritysten jätehuolto ei kuulu kunnan vastuulle. Yritykset ja yhteisöt vastaavat itse jätehuollon järjestämisestä ja sen kustannuksista. Mikäli markkinoilta ei löydy sopivaa palvelua yrityksen jätteille, voi yritys pyytää Lapecolta jätehuollon palvelua toissijaisen vastuun palveluna (TSV). Lue lisää TSV-oppaastamme.

Yrityksen tulee ensisijaisesti etsiä markkinoilta jätehuollon palveluita jätteilleen. Mikäli palvelua ei löydy ja yrittäjän itsearvioima arvolisäveroton jätehuollon kulu vuosittain on yli 2000 euroa, tulee yrittäjän etsiä Materiaalitori.fi-tietoalustan avulla jätteelleen markkinaehtoista jätehuoltopalvelua. Mikäli palvelua ei ole Markkinatorinkaan kautta saatavilla, voi yrittäjä pyytää Lapecolta jätehuollon palvelua  toissijaisen vastuun palveluna (TSV) , edelleen Materiaalitorin kautta. Kun Lapeco hyväksyy yrittäjän ilmoituksen, palvelusta tehdään erikseen TSV-sopimus.

Mikäli yrittäjän itsearvioima jätehuollon vuosittain arvolisäveroton kulu on alle 2000 euroa, laki ei velvoita Materiaalitori.fi:n käyttöön ja jätteen haltija voi halutessaan pyytää jätehuollon palvelua suoraan Lapecolta toissijaisen vastuun palveluna (TSV). Tällöin tehdään erikseen TSV-sopimus

Lapeco tarjoaa jätehuollon palvelut elinkeinoelämälle TSV-palveluna kun:
  • Jätteen haltija sitä itse pyytää
  • Palvelua ei ole saatavilla muualta
  • Jätteen katsotaan soveltuvan kunnallisen jätehuollon järjestelmään.
TSV-jätettä asemalle toimitettaessa yritys täyttää toimittamisen yhteydessä siirtoasiakirjan.

Lisätietoja:

Opas yrityksen jätehuollon järjestämisestä Lapecon kanssa (TSV-sopimus)
www.materiaalitori.fi
www.motiva.fi/materiaalitori


Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi