Maatalousmuovit eivät kuulu aluekeräysastioihin

Maatalousmuovien kierrättämiselle Lapecon alueella on kaksi vaihtoehtoa: muovit voi joko viedä Lapecon jäteasemille maksua vastaan tai käyttää MTK:n ja Itä-Suomen Murskauskeskuksen maksullista maatalousmuovien noutopalvelua.

Maatalousmuoveja ei saa toimittaa Lapecon ylläpitämiin aluekeräysastioihin tai ekopisteille. Aluekeräysastiat on tarkoitettu ainoastaan aluekeräysmaksua maksavien kotitalouksien polttokelpoiselle jätteelle.

Kiertoasuomesta.fi -palvelussa on lanseerattu MTK:n jäsenille tarkoitettu, valtakunnallinen maatalousmuovien noutopalvelu. Noutopalvelun kautta puhdas muovi menee muovinjalostukseen ja uudelleen käyttöön. Lisätietoa palvelusta ja ohjeita maatalousmuovin keräämiseen: www.kiertoasuomesta.fi/muovit-kiertoon.

Lapecon jäteasemat vastaanottavat maatalousmuoveja ja niistä veloitetaan jätemaksutaksan polttokelpoisen jätteen mukainen maksu.                          

Hyötyjäteasemilla voidaan vastaanottaa maatalousmuoveja kerrallaan noin henkilöauton peräkärryllinen, suuremmista eristä tulee aina olla yhteydessä etukäteen. Asemien yhteystiedot löydät Yhteystiedot -välilehdeltä.


Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi