Kinkkutemppu Lapecon alueella 21.12.2019-7.1.2020

Olethan sinäkin mukana Kinkkutempussa, jossa hyödynnetään paistinrasvat polttoaineeksi? Katso videolta miten helposti teet kanssamme kaikkien aikojen Kinkkutempun. Keräyspisteet avoinna 21.12.2019 - 7.1.2020.


Keräyspisteet Lapecon alueella ovat avoinna 21.12.2019 - 7.1.2020 : 

K-Supermarket IvaloIvalontie 17IVALO
K-Supermarket LeviLevinraitti 1KITTILÄ
K-Market MuoniontoriLahenrannantie 7MUONIO
K-Market SodankyläIvalontie 2SODANKYLÄ
K-Supermarket PohjantähtiHaastajantie 1SODANKYLÄ

Ole mukana tekemässä joulun kiertotalousihmettä!

Kinkkutemppu kierrättää nyt neljättä vuotta peräkkäin joulukinkkujen ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Yhdestä rasvakilosta saatavalla määrällä dieseliä ajaa noin kolme kilometriä. Tämä tarkoittaa, että Kinkkutempun kolmen vuoden aikana kierrättämästä rasvamäärästä valmistetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä voisi ajaa esimerkiksi 250 kertaa Hangosta Nuorgamiin.

Kinkkutemppuun osallistuessa toimi näin:

  1. Avaa ja huuhtele tyhjä kartonkipakkaus esim. maitopurkki. Lasinen, metallinen tai muovinen rasia ei sovellu keräykseen.

  2. Kaada joulukinkun ja jouluruokien paistinrasva kartonkipakkaukseen.

  3. Sulje pakkaus teipillä. 

  4. Tuo purkkipakkaus lähimpään keräyspisteeseen.

Varmistetaan yhdessä, että tippaakaan paistinrasvaa ei päädy viemärin tukkeeksi!

Rasva voi tukkia viemäriverkostoa, joten älä kaada paistinrasvaa viemäriisi. Jos keräyspistettä ei ole reittiesi varrella, voit laittaa rasvan lämpimänä tai hyytyneenä kompostiin. Jos kompostikin puuttuu, jäähdytä ja pakkaa rasva rasiaan ja laita polttokelpoiseen jätteeseen. Rasvan voi myös imeyttää talouspaperiin.

Lue lisää Kinkkutempusta

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi