Jätemaksujen maksaminen muuttuu ecoASEMILLA 3.6.2024

Jätekuormien maksaminen muuttuu kesäkuun alussa Lapecon ecoASEMILLA, kun niillä otetaan käyttöön uusi kassaratkaisujärjestelmä. Kotitalouksien maksulliset jätekuormat maksetaan 3.6.2024 alkaen korttimaksulla vastaanoton yhteydessä. Aiemmin kaikki kotitalouksien ja yritysten asemille tuodut maksulliset jätekuormat laskutettiin jälkikäteen.

Kotitalouksien jätekuormat maksetaan ecoASEMILLA 3.6.2024 alkaen korttimaksulla tai jätehuollon perusmaksua vastaan saatavalla ilmaisrajalla.


Muista rekisteröityä!

Huoneistokohtaista jätehuollon perusmaksua vastaan kotitaloudet voivat tuoda pienille ecoASEMILLE kolme kuutiota maksullista jätettä vuodessa. Isoilla ecoASEMILLA ilmaisraja on 700 kiloa. Ilmaisrajan käyttö edellyttää etukäteen tehtävää rekisteröitymistä, joka tehdään Lapecon verkkosivujen etusivulta löytyvästä ecoASEMIEN ja ecoMOBIILIN sähköisestä asioinnista. Rekisteröityminen tehdään vahvaa tunnistautumista käyttäen omilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rekisteröinnin yhteydessä asiakas saa asiakaskortin, jossa oleva Qr-koodi tai asiakastunnus tulee ottaa talteen, sillä ilmaistuonti tapahtuu asiakkuuden tunnistuksella. Rekisteröitymisen jälkeen huoneiston ilmaisrajaa voi seurata kirjautumalla asiointiin. 

Kotitalouksien jätteitä vastaanotetaan asemilla myös ilman rekisteröitymistä, mutta tuolloin maksullisten jätteiden ilmaisrajaa ei ole käytössä.

Yritysasiakkailta ecoASEMIEN palvelujen käyttö vaatii jatkossa aina etukäteen tehdyn rekisteröitymisen. Se tapahtuu ottamalla yhteyttä Lapecon asiakaspalveluun. Yritysasiakkailla on maksullisten jätekuormien maksuvaihtoehtoina ovat korttimaksu sekä laskutus.

Lapecon ecoASEMILLE hankitun WiseMaster Eco -kassaratkaisun toteuttaja on oululainen ohjelmistoalan yritys M-Technology Oy. Yrityksen palveluja käyttävät monet kunnalliset jätehuoltotoimijat Suomessa.

 

Kotitalouksien rekisteröitymiseen pääsee ecoASEMAN ja ecoMOBIILIN sähköinen asiointi -sivulta.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi