Jäteastioita jäänyt tyhjentämättä pehmenneiden polanteiden vuoksi

Lämmin sää on saanut teiden polanteet pettämään. Urakoitsijan mukaan jäteautot ovat olleet välissä jumissa pehmenneillä polanteilla aiheuttaen kalustorikkoja ja viivytyksiä tyhjennyksissä. Jäteauton kuljettaja tekee viime kädessä päätöksen, voiko tietä lähteä ajamaan. Yksittäisiä jäteastioita on jouduttu jättämään tyhjentämättä tiestön huonon kunnon vuoksi.

Keväisten säiden jatkuessa haluamme muistuttaa, että liukkauden torjunnan lisäksi polanteiden poistamisesta tulisi huolehtia, jotta jäteautolla olisi turvallista hoitaa jäteastioiden tyhjennykset sovitusti. Samalla pyydämme huomioimaan, että vaikka polanne kestäisi tavallisen henkilöauton, voi jätteenkuljetuskalusto silti olla liian raskas pysyäkseen polanteen päällä.

Kuvateksti: Teiden pehmenneet polanteet vaikeuttavat jäteastioiden tyhjennyksiä.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi