Hävikkiviikkoa vietetään seitsemättä kertaa

Viikolla 37 järjestettävän valtakunnallisen Hävikkiviikon järjestäjänä toimii Kuluttaja yhteistyössä Maa- ja metsätalousministeriön kanssa.  Tämän vuoden kampanjan erityisenä teemana on ruokahävikin ilmastovaikutukset.
Suomessa kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa. Henkilöä kohden heitämme ruokaa pois keskimäärin 20–25 kiloa vuodessa. Suomalaisten kotitalouksien ruokahävikki vastaa noin 100 000 keskivertohenkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

Lapeco on mukana Hävikkiviikon kampanjassa ja haluaa tuoda esiin ruuan oikeanlaisen pakkaamisen ja säilyttämisen merkitystä pilaantumisen ja hävikin ehkäisyssä sekä jakaa tietoa pakkausten kierrättämisestä ja kompostoinnista. 

Tervetuloa seuraamaan Hävikkiviikkoa Lapecon some-kanaville ja Hävikkiviikon virallisille sivuille!
@lapecolappi
www.havikkiviikko.fi


Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi