Ethän jätä arvotavaraa poistotekstiilien joukkoon

Muistathan tarkistaa lajitellessasi vaatteita poistotekstiilin keräykseen, ettei joukkoon jää arvotavaroita.

Kaikki Lapecon poistotekstiilien keräyslaatikoihin toimitetut pussit toimitetaan esilajitteluun Ouluun Kiertokaari Oy:lle. Pussit avataan Kiertokaaren lajitteluhallilla, jossa lajittelijat tutkivat taskut ja käyvät tekstiilit muutenkin läpi. Lajittelussa ilmenee jatkuvasti tilanteita, että taskuihin on jäänyt ylimääräisiä tavaroita tai paidan rintapieleen on jäänyt vaikkapa koru.

Arvotavaran omistaja pyritään aina jäljittämään, jos se vain on mahdollista esimerkiksi tunnistetietojen ansiosta. Usein se on kuitenkin mahdotonta, ja salapoliisityö viekin paljon työaikaa.

Lajitteluun toivotaankin tarkkuutta: käythän huolellisesti kaikki tekstiilit läpi ennen kuin pakkaat ne pussiin ja tuot keräykseen. Lajitteluohjetta kannattaa käyttää apuna. Ohje löytyy oppaat -sivulta. Kotitalouksien poistotekstiilejä vastaanotetaan kaikilla Lapecon ecoASEMILLA Kilpisjärveä lukuun ottamatta. 

Kuvassa poistotekstiilien esikäsittelyä Oulussa Kiertokaari Oy:llä. Kuva Kiertokaari Oy, Harri Tarvainen.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi