ecoASEMAT ja ecoMOBIILI palvelevat lisäaukioloajoin!

ecoASEMAMME palvelevat normaalien aukioloaikojen lisäksi kolmena peräkkäisenä lauantaina 25.5., 1.6. ja 8.6.2024 klo 10–14. ecoMOBIILI palvelee Muoniossa 1.6. klo 10–14 ja Hetassa 8.6. klo 10–14.

Asemien lisätyt aukioloajat helpottavat kevätsiivousten tuoksinassa kerättyjen jätteiden ja piharoskien kierrättämistä. Jätteet kannattaa lajitella jo lastausvaiheessa, jotta asiointi asemalla on sujuvaa.

Kittilässä ja Ivalossa ecoASEMAT palvelevat lauantaiaukioloaikojen lisäksi kuntien ja Ivalon kyläyhdistyksen järjestämien siivoustempausten yhteydessä keskiviikkona 29.5.2024 tunnin pidempään, klo 18 saakka.

Hetan ja Muonion ecoASEMAT vuoden loppuun saakka korvaava ecoMOBIILI -kokeilu palvelee normaalien aukioloaikojen lisäksi Muoniossa 1.6. klo 10–14 ja Hetassa 8.6. klo 10–14. ecoMOBIILI ei vastaanota haravointijätteitä sekä risuja ja oksia. Niiden vastaanotto järjestetään suljettujen asemien alueilla kesäkuun ajan.

Ennen asemalla tai ecoMOBIILISSA käyntiä kannattaa tarkistaa, mitä jätteitä kullakin toimipisteellä vastaanotetaan. Osalla pienistä toimipisteistä vastaanotettavien jätelajien valikoima on suppeampi kuin toisilla. Kaikkien asemien ja ecoMOBIILIN aukioloajat ja niissä vastaanotettavat jätelajit löytyvät toimipistekohtaisilta sivuilta. Hintatiedot löytyvät puolestaan Hinnat -sivulta.


Jätehuollon perusmaksua vastaan maksutta 700 kg maksullista jätettä

Vuotuista jätehuollon perusmaksua vastaan saa tuoda maksutta mitä tahansa asemalla vastaanotettavaa maksullista jätettä 700 kiloa vuodessa. Niillä asemilla, joilla ei ole ajoneuvovaakaa käytössä, ilmaisraja on 3 kuutiota jätettä vuodessa. 3.6.2024 alkaen ilmaisrajan käyttö edellyttää rekisteröitymistä ecoASEMAN asiakkaaksi. Asiakkuus luodaan ecoASEMIEN ja ecoMOBIILIN sähköisessä asioinnissa. Rekisteröitymiseen käytetään vahvaa tunnistautumista.

Rekisteröitymisen yhteydessä asiakkuudelle luodaan tunnus ja QR-koodi, jota näyttämällä ilmaisrajan saa käyttöönsä. Kannattaa ladata talteen asiakaskortti rekisteröitymisen yhteydessä omaan puhelimeen. Korttia näyttämällä asiakkuuden tunnistus käy ecoASEMILLA ja ecoMOBIILISSA vaivattomasti.

Sallan itsepalvelu-ecoASEMALLA on itsepalvelupääte, jossa asiakkaat ilmoittavat itse tuomansa jätteet. Itsepalvelupäätteen QR-koodin lukijaan voi näyttää asiakaskortin tai näppäillä asiakastunnuksen, jotta ilmaisraja on käytettävissä.

Sodankylän ecoASEMALLA vastaanotetaan monia eri jätteitä.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Lapeco hoitaa vakituisten asuntojen, loma-asuntojen sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon palvelutehtävät sekä jätehuoltoviranomaisen tehtävät Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä.

Asiakaspalvelu

ma-pe klo 9–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi